dilluns, 13 de setembre del 2010

Santuari de la Quar

 + fotos

Nova excursió de la família al mes d'abril, ens n'hem anat fins al Santuari de la Quar. Abans d'arribar al santuari hem parat en una granja-Quesseria (Casa Soldevila) on hem comprat un formatge tendre, que hem tastat en el Santuari i que estava riquíssim.

El Santuari es troba a 1020 metres sobre una mola, envoltat de roques. Les primeres notícies que es tenen és de l'any 819. La desconeguda església preromànica va ser consagrada en l'any 900 pel bisbe d'Urgell. Aquí us deixo un enllaç on he trobat més informació sobre el santuari i la verge: ENLLAÇ

Després hem continuat la carretera i hem arribat fins al que en el seu moment va ser el Monestir de Sant Pere de la Portella. Segons ens ha dit l'home de la formatgeria en el seu moment va ser com un refugi on van venir a parar de la Universitat de Cervera en les guerres Carlistes, ni idea de si és cert o no (consultat wikipedia el que diu l'home és cert)


Aquí s'acaba la carretera asfaltada, just on s'acaba la carretera surt una pista asfaltada cap al nord que segurament arriba fins a Borreda, però l'interessant és que a 500 es troba la Font de l'Abat. Nosaltres després de la font no hem continuat fins a Borreda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada