diumenge, 6 de març de 2011

Santuari de Lourdes (La Nou de Bergueda)

+ Fotos

El dissabte 8 gener realitzem aquesta visita al Santuari de Lourdes , situat al poble de la Nou de Berguedà . No és el famós Santuari de Lourdes que està a França però està molt relacionat amb aquest, ja que la imatge que hi ha dins del Santuari és una imatge de la que hi ha al Santuari francès.

Vam tenir la sort que el Pare Camil ens va ensenyar el Santuari i la seva història.

La primera pedra del Santuari es va posar l'any 1880, però tot es va començar a gestar uns anys abans quan el mossèn Anton afectat d'una malaltia i ja molt major va ser sense pràcticament mitjans al Santuari de Lourdes a França, es va quedar enamorat de tot el que oferia el Santuari de Lourdes i quan va tornar va pensar que perquè no podia haver un santuari en un petit poble del Berguedà per a tots els feligresos que no podien permetre's anar fins a França. Tornar a fer el viatge, compro una imatge d'uns 90 cm i va fer una petita capella. Sense esperar-ho va començar a venir gent de tots els voltants i va veure la necessitat de fer un Santuari. Sense mitjans cap i sense saber com començar simplement amb l'ajuda i els diners que aportaven la gent humil es va finalitzar el Santuari l'any 1886 amb l'assistència de més de 5000 persones.

A l'interior de l'església es troba un retaule neogòtic amb la imatge de Lourdes, encara que just destra del retaule hi ha una altra imatge més petita que representa la que el pare Antón va portar de Lourdes, ja que la que va portar el pare es va perdre en diversos ocasions , una d'elles en la guerra civil.

Just al costat del Santuari surt un camí a la gruta que porta a una font. La font també té la seva història. Abans dell Santuari es coneixia com la font de Sant Isidre i només hi havia un canó d'aigua, quan es va inaugurar el Santuari es canvia pel nom de la font de Lourdes, i als tres dies vam apareixer 3 canelles més d'aigua. Al costat de les fonts hi ha una petita construcció ara en abandó, però que ens va comentar el Pare Camil que volen restaurar, que en el seu interior té com unes dutxes que eren on antigament els malalts anaven a banyar-se per guarir-se.

Cap comentari:

Publica un comentari