diumenge, 6 de març del 2011

Santuari de Lourdes (La Nou de Bergueda)

+ Fotos

El dissabte 6 gener fem aquesta visita al Santuari de Lourdes, situat al poble de la Nou de Berguedà. No és el famós Santuari de Lourdes que està a França, però està molt relacionat amb aquest, ja que la imatge que hi ha dins del Santuari és una imatge de la qual hi ha al Santuari francès.

Vam tenir la sort que el Pare Camil ens va ensenyar el Santuari i la seva història.

La primera pedra del Santuari es va posar l'any 1880, però tot es va començar a gestar uns anys abans quan el mossèn Anton, afectat d'una malaltia i ja molt major, va anar sense pràcticament mitjans, al Santuari de Lourdes a França. Es va quedar enamorat de tot el que oferia el Santuari de Lourdes, i quan va tornar, va pensar que perquè no podia haver-hi un santuari en un petit poble del Berguedà per a tots els feligresos que no podien permetre's anar fins a França. Tornar a fer el viatge, compra una imatge d'uns 90 cm, i fa una petita capella a La Nou de Berguedà. Sense esperar-ho, va començar a venir gent de tots els voltants, i va veure la necessitat de fer un Santuari. Sense cap mitjà i sense saber com començar, simplement amb l'ajuda i els diners que aportaven la gent humil, es va finalitzar el Santuari l'any 1886 amb l'assistència de més de 5000 persones.

A l'interior de l'església, es troba un retaule neogòtic amb la imatge de Lourdes, encara que just darrere del retaule hi ha una altra imatge més petita que representa la que el pare Antón va portar de Lourdes, ja que la que va portar el pare es va perdre en diverses ocasions, una d'elles en la guerra civil.

Just al costat del Santuari surt un camí a la gruta que porta a una font. La font també té la seva història. Abans del Santuari es coneixia com la font de Sant Isidre, i només hi havia un canó d'aigua, quan es va inaugurar el Santuari es canvia pel nom de la font de Lourdes, i al cap de tres dies vam aparèixer 3 canelles més d'aigua. Al costat de les fonts hi ha una petita construcció, ara en abandó, però que ens va comentar el Pare Camil que volen restaurar, que en el seu interior té com unes dutxes, que eren on antigament els malalts anaven a banyar-se per guarir-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada