dissabte, 26 de març del 2011

Santuari de Montserrat



Bé que vaig a dir del Santuari de Montserrat, el santuari català per excel.lència, és ple d'informació de tot tipus i totes les classes buscant en el llibre gros de Petete del google.

Fins a la data no havia escrit res, no perquè no hi hagi anat mai, al contrari és el que més vegades he visitat, el que passa és que Montserrat per mi ha perdut molt d'encant, és com una gran romeria. El que m'apassiona de la resta dels santuaris és que vas i no trobes gairebé ningú, de manera que respires una mica d'aquesta tranquil.litat i t'apartes del soroll, l'estrès i tot el que genera i t'inunda a la gran ciutat ..

De tota manera pensant pensant també m'he adonat que Montserrat si saps muntar-t'ho d'altres maneres pots trobar aquests moments i veure la muntanya i el santuari també amb aquesta tranquilitat, a continuació us comento com:

- Des del santuari surten dos camins per recórrer la muntanya, un per darrera de la font amb una llarga llarga ascensió en escales, que si ho segueixes fins al final t'arriba fins a Sant Jeroni. Un altre davant de la font en un camí més passeig que va girant fins a la muntanya i que també al final t'arriba a Sant Jeroni. Si ho organitzeu bé podeu donar-vos un bon passeig circular i descobrir la muntanya d'una altra manera. Seguint per aquests camins també surten petites rutes a ermites-esglésies disseminades per la muntanya. Si no esteu amb moltes ganes de pujar, podeu optar per agafar el aeri que us aproparà bastant a Sant Jeroni i que us deixa tan amunt, que pràcticament fins Sant Jeroni la pujada és mínima. Nota important aquesta ruta no revesteix cap perill pràcticament i es pot fer amb nens.

- Pujar des Collbató fins al Santuari per sender. Caminada d'unes dues hores i amb fort desnivell. Aquest l'he fet de jove, i m'ho reservo per quan els meus fills siguin una mica més grans ... més informació . Aquesta ruta si és més perillosa i no és aconsellable per als que pateixin de vertigen, ensopeguin molt, i per descomptat nens petits ..

- Visitar Montserrat de nit. Això és un gran gust, en estiuet quan la calor apreta, agafem el cotxe, uns entrepans, una mica de beguda i sobre les 7-8 de la tarda ens anem per a Montserrat que la tenim sobre mitja hora. El pàrquing del santuari que durant el dia és poc barat, durant aquestes hores és gratis, i pràcticament aparques a dalt de tot. Et pots fer una passejada fins a dalt de tot i no trobar gairebé ningú, i per tant no tens aquest sentiment d'estar en les rambles. Coses que fer: per als nens per la part de dalt, davant de l'entrada de l'Hotel Abat Cisneros, hi ha una petita zona de jocs infantils, de manera que poden jugar una estona en silenci mentre et relaxes, visitar el santuari fins l'entrada principal , anar a alguns dels miradors i veure el Baix Llobregat i àrea metropolitina amb les seves llums, i per descomptat mirar les estrelles si la nit és clara.

Per acabar us comento que si voleu pernoctar un dia o més a Montserrat disposeu del que es diuen Cel.les. Hi ha cel.les de tots els tipus i per descomptat no són de presó. Hi han comunitaris, on poden dormir 20 o més persones (grup excursionistes en general), econòmiques per a petits grups, de nivell mitjà amb televisió i cuina, i després més cares amb servei de restaurant.

Nota. Si aneu, i el forn del santuari està oberta no deixeu de comprar una coca o més ... o aprofitar alguna de les parades amb mató i mel ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada