Inicis


Bé, aquest és un bloc creat per donar a conèixer alguns santuaris que he visitat, que es troben a Catalunya, i que solen ser molt desconeguts, i és realment una llàstima.

Un santuari és una capella, església o lloc natural (grutes, coves, ..) que es considera especialment sagrat per haver estat objecte d'una revelació (Mare de Déu en general), o bé per la presència de relíquies o imatges particularment venerades , i que han acabat sent centre de devoció i peregrinatge.

Mai he estat dels que quan anaven d'excursió ficaven el cap cap a baix, i començaven a pujar com bojos, per arribar el més aviat possible, i després dir que havien fet tal pic, des del refugi, en tant de temps, era més aviat de els que si estava cansat, doncs em parava, i si no arribava. doncs no arribava, perquè per a mi l'encant de la muntanya és descobrir coses, investigar el mapa, situar-me, etc ..

Tot això dels santuaris va començar en petites excursions amb amics/amigues, i de casualitat, per després passar a conventir-se en excursions en família, amb la meva dona i els meus nens. Cal dir que al principi descobrir un santuari era com buscar bolets, no existia internet i calia rebuscar mapes ..

Vaig començar a descobrir els primer santuaris, i em vaig quedar encantat del valor paisatgístic on es trobaven ubicats, generalment llocs alts amb unes vistes increïbles. A més, molts d'ells disposen d'algun tipus de cafeteria, restaurant, que fa que sigui un autèntic plaer després de pegar-te la caminadita el menjar com un senyor, o prendre un cafè amb llet calentet a la terrassa gaudint amb les vistes. No vull oblidar-me tampoc d'aquest entrepà de pernil amb el seu tomàquet portat des de casa. i gaudit en la manta, amb els teus fills corrent i cridant i tombat prenent el solet a inicis de primavera, impagable, que es quedi el Calleja i els del tall de l'impossible amb els seus 8 milers.

Amb el temps i després de descobrir uns quants, doncs em vaig decidir a crear un web:
I ara doncs toca fer un bloc, pensant que potser algú publiqui algun comentari on em descobreixi un altre santuari.

1 comentari:

  1. Hola
    Molt interesant el teu blog,jo tambe visitó llocs aixins i avegades trobo inf de altres.tambe tinc uns llibres.

    ResponElimina