diumenge, 18 de març de 2012

Santuari de la RocaAquest cap de setmana hem estat per Cambrils i ens hem acostat fins a Mont-roig del Camp, al Santuari de la Mare de Déu de la Roca i l'Ermita de Sant Ramon de Penyafort.
El santuari està situat damunt d'una roca de color vermellós a 292 m d'alçada. La imatge de la Mare segons consta que va ser trobada sobre el 1153, i el santuari es va començar a construir sobre el segle XII-XIII. Com ha passat en tants altres santuaris després de tants segles ja que el santuari ha passat per fases de destrucció (guerra de la independència, guerra civil, ..), i posterior reconstrucció per part del poble de Mont-roig.
El Santuari també té la seva llegenda: La relliscada del Rei Moro. Explica la llegenda que el rei moro va pujar a l'Ermita de Sant Ramon ia la Mare de Déu de la Roca a robar. Quan sortia del santuari es va tancar el cel i va començar a ploure molt fort, baixant pel camí va caure un fort tro el cavall es va espantar i van caure pel barranc.
El camí fins al Santuari es fa en bona pista en cotxe, i hi ha lloc per aparcar a l'entrada del Santuari. Es puja tranquil · lament entre les pedres vermelloses fins a l'església de la Mare de Déu de la Roca, des d'allí gaudim d'una vista esplèndides sobre el Baix Camp. Si volem tenir una vistes millors podem pujar fins a l'Ermita de Sant Ramon de Penyafort.
En el mateix santuari tenim una font i un restaurant.

Cap comentari:

Publica un comentari