diumenge, 18 de març de 2012

Santuari de LoretoAquest Santuari es troba al Tarragona en una petita muntanya prop de la ciutat, i des del qual es veu la pròpia ciutat i també al mar. La història dels seus inicis és molt semblant a la de molts altres santuaris com el Santuari de Lourdes a la Nou de Berguedà. En aquest cas Pere Mir al segle XVI, quan viatja a Itàlia es posa malalt i promet a la Verge de Loreto que aquesta a Itàlia que si es curava compraria una imatge i construiria un santuari en el seu nom a la ciutat de Tarragona.
L'actual Santuari es va començar a construir l'any 1957 amb l'ajuda dels feligresos de Tarragona i el Ministeri de l'Aviació i l'aire.
L'any 1964 s'inaugura amb una gran festa popular i religiosa. Aquí us deixo un link per conèixer més de la història del Santuari. Notes. Les vista des del Santuari són una pena a causa de la pedrera que hi ha just al costat.
Com coses interessant si aneu amb nens hi ha un petita parc infantil i fonts. Per menjar doncs res millor que anar a qualsevol terrassa del port de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari