divendres, 27 de desembre de 2013

Santuari de Cabrera


Excursió de primera setmana d'octubre del 2012 , hem pujat fins al Santuari de Cabrera , a prop de Santa Maria de Corcó. Crec que va ser el primer Santuari que vaig pujar, i d'això ja deu fer uns 20 anys. He pujat amb la família, i ens ha tornat a encantar el lloc, i el camí per arribar amb sender entre faigs, avet , i el color de principis de tardo, a més de les vistes des de dalt de la mola.

Per arribar fins al Santuari cal agafar les carretera C- 153 i sobre el km2 , surt una carretera de ciment ( a l'entrada de la carrretera hi ha un indicador del Santuari ), que ens portarà fins a Sant Julià de Cabrera ( 950 m) on deixarem el cotxe . Des d'aquí a pateta pujarem fins als 1300 m que es troba el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera. 

Nosaltres ens hem marcat una ruta circular. Just a Sant Julià de Cabrera hem d'agafar de pujada cap a la pradera, pasarem la tanca per la porta, tenint cura de tornar a tancar-la, anirem cap amunt seguint els indicadors vermells i blancs . Arribarem un punt en què ja veiem el bosc i s'acaba la pradera, on tenim dos indicadors, cap amunt entre un arbre senyal vermell i blanca desgastada, i cap a la dreta uns pitons senyalitzadors i marca vermella i blanca en un arbre ( veure fotos ) . Nosaltres hem seguit cap amunt . 

Fins a arribar al coll la cosa ha estat durita però sense cap perill tot i que a la foto ho sembli . Hem pujat amb els meus dos fills de 5 i 10 anys i cap problema . El camí està més que senyalitzat i en alguns punts han posat ferros de via ferrata per millorar l'adherència . El final de la pujada és quan arribem fins a un coll entre faigs centenaris ( espectacular ) . Un cop aquí fem un descanset i anem cap a la dreta buscant el Santuari entre avets i per un camí pla, que s'agraeix molt després de la pujada.

Ja pel pla de cabrera tindrem l'última sorpresa que és travessar l' Osca de Cabrera , és un pas estret sense cap problema ja que està perfectament senyalitzat , i amb ajuda de baranes de seguretat . Un cop passat això arribem al vèrtex geodèsic i després el Santuari de Cabrera.Aquí ja podem fer un bon descans per a reposar forces, visitar el Santuari, i portar les fotos de record . Hi ha un bar- restaurant on podem comprar beguda o menjar, i si necessiteu omplir aigua doncs només entrar al bar a la dreta hi ha una aixeta on reposar .

Cap comentari:

Publica un comentari