divendres, 27 de desembre del 2013

Santuari de Cabrera


Excursió de primera setmana d'octubre del 2012, hem pujat fins al Santuari de Cabrera, a prop de Santa Maria de Corcó. Crec que va ser el primer Santuari que vaig pujar, i d'això ja deu fer uns 20 anys. He pujat amb la família, i ens ha tornat a encantar el lloc, i el camí per arribar amb sender entre faigs, avet, i el color de principis de tardor, a més de les vistes des de dalt de la mola.

Per arribar fins al Santuari cal agafar la carretera C- 153 i sobre el km2 , surt una carretera de ciment (a l'entrada de la carretera hi ha un indicador del Santuari), que ens portarà fins a Sant Julià de Cabrera (950 m) on deixarem el cotxe. Des d'aquí a pateta pujarem fins als 1300 m que es troba el Santuari de la Mare de Déu de Cabrera. 

Nosaltres ens hem marcat una ruta circular. Just a Sant Julià de Cabrera hem d'agafar de pujada cap a la pradera, passarem la tanca per la porta, tenint cura de tornar a tancar-la, anirem cap amunt seguint els indicadors vermells i blancs. Arribarem un punt en què ja veiem el bosc i s'acaba la pradera, on tenim dos indicadors, cap amunt entre un arbre senyal vermell i blanca desgastada, i cap a la dreta uns pitons senyalitzadors i marca vermella i blanca en un arbre (vegeu fotos) . Nosaltres hem seguit cap amunt . 

Fins a arribar al coll la cosa ha estat durita, però sense cap perill tot i que a la foto ho sembli. Hem pujat amb els meus dos fills de 5 i 10 anys i cap problema. El camí està més que senyalitzat i en alguns punts han posat ferros de via ferrata per millorar l'adherència. El final de la pujada és quan arribem fins a un coll entre faigs centenaris (espectacular). Un cop aquí fem una paradeta i anem cap a la dreta buscant el Santuari entre avets i per un camí pla, que s'agraeix molt després de la pujada.

Ja pel pla de cabrera tindrem l'última sorpresa que és travessar l'Osca de Cabrera, és un pas estret sense cap problema, ja que està perfectament senyalitzat, i amb ajuda de baranes de seguretat. Un cop passat això arribem al vèrtex geodèsic i després el Santuari de Cabrera. Aquí ja podem fer un bon descans per a reposar forces, visitar el Santuari, i portar les fotos de record. Hi ha un bar- restaurant on podem comprar beguda o menjar, i si necessiteu omplir aigua doncs només entrar al bar a la dreta hi ha una aixeta on reposar .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada