divendres, 27 de desembre del 2013

Santuari del Mont



Excursió juliol 2013. 

Diumenge ens en vam anar una altra vegada d'excursió a un dels Santuaris més famosos de Catalunya, al Santuari del Mont, conegut per les seves vistes, i sobretot pel famós poema del Canigó de Jacint Verdaguer.

S'arriba molt bé per una carretera asfaltada que podem agafar prop de Besalú o Cabanelles. Anar amb compte i a poc a poc amb el cotxe, perquè la carretera és estreta, i perquè podeu trobar- algun ciclista que baixa a tomba oberta.  


Només deixar el cotxe pugem per una rampa de terra per arribar a l'altiplà on veiem una estàtua de Jacint Verdaguer, i el Santuari amb la hospedatgeria. El santuari és preciós, i la hospedatgeria està molt ben cuidada, i és un museu en homenatge al Santuari i a Jacint Verdaguer, no us ho perdeu!
El Santuari es troba a 1123 m, i té unes vistes immillorables de l' Empordà, la Garrotxa, el Pirineu (Canigó) el mar ... Una pena les antenes que enlletgeixen molt el paisatge i el Santuari, més o menys com passa també al Santuari de Rocacorba, però potser aquí pitjor, perquè es troben enganxades a pocs metres del Santuari. Xoca molt perquè quan puges a un santuari busques la tranquil·litat, les vistes i escapar de la civilització, i trobar-te aquest embull de ferros, cables, allà enmig enlletgint tot el paisatge no té sentit cap. Dubto molt que Jacint Verdaguer hagués escrit el Canigó, ni altres poemes amb aquesta antena allà al mig.

L'origen del Santuari ve lligat al del Monestir de Sant Llorenç de Sous, que es troba una mica més avall, i que està en reconstrucció. El Santuari es va construir al capdamunt de la serra per donar culte a la Mare de Déu. L'església del Santuari és de tipus romànica de principis del segle XIV. 

Us deixo un enllaç del mateix patronat del Santuari on podeu trobar més història, i informació .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada