divendres, 27 de desembre del 2013

Santuari de la Vida



Excursió juny 2013.

El Santuari de la Vida és un petit Santuari situat a prop de la població de Cistella. Al mateix centre de la plaça de Cistella hi ha un indicador cap al Santuari, al qual s'arriba sense problemes per un camí asfaltat ben senyalitzat .

Es troba en un petit turó envoltat d'oliveres centenàries, i des del qual s'albira el massís de l'Albera, les Salines, i el mar.


La capella primitiva era dedicada a Sant Miquel, i va ser construïda pel poble de Cistella l'any 1429. A la segona meitat del segle XVII, el rector Francesc Veí la reconstrueix, i segurament aleshores s'instaura la dedicació a la Mare de Déu de la Vida. Només es conserva de la primera església l'absis, convertit en capella lateral dedicada a Sant Miquel.


Nosaltres no vam poder entrar dins l'església perquè estava tancada. Segons sembla fa uns anys uns desaprensius van entrar a l'església i van robar la imatge de la Verge, que no té cap valor tangible, però, en canvi, l'intangible és incalculable ... a causa d'això, i com podreu veure en les fotos, van posar una reixa metàl·lica per dificultar aquests actes vandàlics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada