diumenge, 13 de març del 2016

Santuari de Falgars

 

Aquest Santuari el vam visitar en l'any 2006 a finals de setembre. És un Santuari que pertany a la població de la Pobla de Lillet, i al qual s'arriba per una carretera asfaltada de 7km en molt bon estat. A més del Santuari, hi ha una hostatgeria, i una zona de pícnic amb barbacoes i font. Al Santuari també hi ha un mirador amb unes boniques vistes del Pedraforca.

El primitiu Santuari era d'estil romànic, ja que en la mateixa porta consta la data de 1040. El 1120 els seus propietaris, Ramon i Eliardis, van donar l'església al monestir de Sant Llorenç perquè la cuidessin. Primer va ser regida pel rector de Sant Cristòfol, després va tenir benefici propi (1353), i més tard ermitans. El 19 de març de 1646 es va posar la primera pedra de l'actual església.


Presideix el Santuari una imatge gòtica d'alabastre del segle XV de la Verge de Falgars. La primitiva imatge va desaparèixer, però la tradició diu que un pastor de Saus, la va trobar de nou en les falgueres. D'aquí prové el nom de Santuari de Falgars.





Us aconsello a més de visitar el Santuari que agafeu a la Pobla de Lillet el tren Turístic que us portarà fins als Jardins d'Artigas, jardins obres de Gaudí.

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada