diumenge, 24 de febrer del 2019

Santuari Puigcerver

 
 
 

Bé ja tenia ganes de visitar un Santuari i en particular aquest de Puigcerver, ja portava molt de temps amb pensament de visitar-lo. El santuari es troba a prop de la població d'Alforja, a tocar de Reus. Jo ho he fet amb bicicleta des del Coll d'Alforja a 641 m. Des d'aquí fins al Santuari (787m) tenim uns 7 km amb bona pista (es pot fer sense problemes amb cotxe). 
Durant tot el camí anem entre bosc de pins i alzines, amb vista a la Vall d'Alforja i al cingles Blancs, així com també al mediterrani al fons. Aquí us deixo un vídeo de les vistes.



El santuari es va construir on va aparèixer la Mare de Déu, la història popular diu que dins del tronc d'un sorbus, i trobada per tres joves que van anar a investigar un estrany resplendor. Segons diversos autors la seva primera construcció va ser sobre principis dels segle XIII, i com passa amb la majoria de Santuaris amb tanta historia, ha patit diverses modificacions i reconstruccions. Una dada curiosa i que diu molt de l'ésser humà és que a causa de la rivalitat entre Riudecols i Alforja hi ha dos dies de peregrinació, una per a cada poble. 
En un Santuari molt protegit amb una sola porta d'accés i dins hi ha l'església, sembla més una fortalesa, el que fa pensar que va deure patir molts saquejos i per això aquesta forma.
Per conèixer una mica més la història del santuari i de la imatge de la Mare de Déu de Puigcever, us deixo aquí enllaç. http://ermitadepuigcerver.com/la-mare-de-deu-de-puigcerver/
En santuari disposa de Bar-restaurant i servei de hostatgeria. Del menjar puc dir que hi havia un grup de ciclista fotent-se un esmorzar de carn a la brasa amb els seus mongetes, sort que després anirien de baixada. De la hostatgeria doncs podeu veure les fotos de la seva pàgina web. Per cert té molta informació tant del Santuari com de les diverses rutes a fer per la zona. 
https://www.google.es/maps/@41.1936985,0.935104,1169m/data=!3m1!1e3
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada