dimecres, 30 de desembre del 2020

Santuari Mare de Déu del Cós

 

Després de tants mesos sense poder sortir des del confinament, aquest cap de setmana per fi, hem pogut sortir i hem anat per la Garrotxa. Vam aprofitar per fer varies excursions, i també per a pujar al Santuari de la Mare de Déu del Cós, entre Montagut i Castellfollit de la Roca, que ja feia molt de temps que li tenia ganes.

És un Santuari que es troba a uns 600 m d'altitud, en el mateix lloc on es trobava el Castell de Montagut, del que encara queda una torre circular.

El santuari ofereix unes vistes immillorables de la Vall de Llierca, però també tenim unes molt bones vistes del Santuari del Munt, de Roses i el mar cap a l'Est, i del Puigsalcam, Santuari del Far i Cabrera si mirem cap al Sur.

Es pot arribar des de Montagut o Castellfollit de la Roca, en cotxe al santuari per pista asfaltada, o be pujar caminant per senders ben indicats. Nosaltres vam fer un tros en cotxe i després vam caminar una mica fins el santuari.

Les primeres referencies a l'església és l'any 1105, i és l'antiga capella del castell, que tenia com patrona a la Mare de Deu, i com a compatrons a Sant Marc i Sant Bartomeu. L'imatge actual és una replica de la original del segle XII, que va ser destruïda en la guerra civil del 36.


 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada