divendres, 29 de març del 2024

Santuari del Collell

 


Feia 4 anys que no visitava cap Santuari, i avui he decidit que ja tocava visitar un, en aquest cas el Santuari del Collell en Sant Ferriol (la Garrotxa), molt a prop de Banyoles. És un Santuari amb molta història i molt gran. Trobareu una església més moderna i al costat l'antiga ermita santuari. La primera ermita es va fundar per l'any 780, i va ser en agraïment del baró de Cartellà a la verge per la curació del seu fill.

L'ermita es va convertir en centre de pelegrinatge i santuari l'any 1483, quan la verge es va aparèixer a un caçador que anava habitualment pels voltants.  Ferran el Catòlic la va visitar el 1495 i diferents Papes li han concedit privilegis. Durant tres segles va viure amb esplendor, però a partir del 1785 va entrar en decadència.

Després d'aquest període de decadència es va convertir en centre escolar per a alumnes pobres. A la guerra civil va partir danys i es va convertir en presó per a gent de la Falange Espanyola. Va continuar com a centre escolar, però a partir de la dècada del 1990, el col·legi va patir una progressiva davallada d'alumnes i els responsables del centre van decidir tancar-lo un cop acabat el curs 1997/98.

En l'actualitat és una hostatgeria, casa de colònies (400 places), amb moltes infraestructures esportives: Pistes de futbol, ponis, diverses piscines, pistes de bàsquet, rocòdrom, parc aventures.. crec que el campus de futbol de Xavi el fan aquí.

El collet 

Segurament quan aneu trobareu que el bar i hostatgeria són tancades, podeu anar al dinar al càmping  la Vall de Campmajor. Si aneu amb nens, ja sabeu que per als nens com un càmping res.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada