divendres, 27 de desembre de 2013

Santuari de Vilar

 Excursió març 2013.

El Santuari de la Mare de Déu de Vilar es troba a Blanes, entre la carretera que va de Blanes a Tordera. És molt fàcil d'arribar, agafant l'autopista C - 32, just a la rotonda on acaba, hi ha un indicardor del Vilar, seguim la carretera asfaltada durant una estoneta per després passar a terra, i tot molt ben indicat en un moment arribem al santuari. 

Sorprèn només arribar perquè els voltants del Santuari és una zona de barbacoes, per tant si voleu tranquilitat tindreu d'anar entre setmana, perquè els caps de setmana és una bogeria de gent, fum i música. De tota manera no us espanteu, una cosa que em va sorprendre és que només apropar-te al porxo del Santuari es respira un altre ambient, i en entrar el silenci inunda el Santuari. 

La façana és molt bonica, està tot molt ben cuidat i l'interior del Santuari és preciós. Diu la tradició que la Mare de Déu es va trobar l'any 1012, com casí sempre per una humil pastora, prop de la font. L'any 1609 s'enderroca l'antiga església, i es comença a construir una nova més gran i amb porxo.  

Com tant casos durant la guerra civil va ser cremada l'església, però la imatge de la Mare de Déu es va salvar gràcies al mossen ia la família Vilà. Un cop acabada la guerra es va tornar a construir l'actual Santuari, obra d'Isidre Puig i Boada, deixeble de Gaudí . El nou porxo es va inaugurar al 1949, i la culminació de les obres al 1951 .
  

Dins la iglesía trobem 10 vaixells penjats del sostre i també el rem de 34. Aquest rem és en agraïment de l'escriptor Joaquim Ruyra, en agraïment de la seva novel · la " El Rem de trenta -quatre". A la paret dreta es troba també la imatge de Sant Elm, patró dels mariners, i en unes rajoles de ceràmica una xarxa amb dos peixos. A la paret esquerra es troba la imatge de Sant Isidre, patró dels pagesos, i en una rajoles un " cistell" ple de fruits de la terra .

Cap comentari:

Publica un comentari