diumenge, 13 de març del 2016

Santuari de Foix



Vam fer la visita a aquest santuari a l'abril del 2009, recordo que aquell dia va començar buidat i amb sol i a mitja tarda es va tancar el dia i va caure 1 granidaza ben grossa.El Santuari es troba a Torrelles de Foix, a prop de Vilafranca del Penedes. Passat Torrelles direcció Pontons surt un desviament de la carretera que indica el Santuari, la carretera està pavimentanda i s'arriba sense cap problema.

És un edifici d'estil romànic d'una sola nau coberta amb volta de canó, que va ser restaurada recentment. Antigament formava part del recinte del Castell de Foix, les ruïnes encara es poden observar en els voltants, i donen una idea de la importància d'aquest enclavament estratègic en època medieval. Està ubicació elevada, amb vistes a dos vessants de la muntanya, proporciona espectaculars vistes de la plana del Penedès.

L'església de Santa Maria de Foix va ser la parròquia del municipi fins a 1892 fins que l'últim rector, el pare Pallerols va morir violentament, i la parròquia va ser traslladada a l'barri de Cusconar. Va ser llavors quan el temple de la muntanya es va convertir en el santuari de la Mare de Déu de Foix, on es venera la patrona del Penedès.


A part de visitar el Santuari us aconsello també visitar:- La Font de les Dous. Una zona de picnic amb un bateria de fonts.




- Conjunt monumental del Castell de Sant Martí i l'església de Santar Maria a Sant Martí de Sarroca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada