dilluns, 16 de maig del 2016

Santuari Misericordia



Preciós Santuari d'ambient mariner situat a la població de Canet de Mar. Tot un descobriment, anàvem sense ruta fixada i en entrar a Canet hem vist el rètol indicador que ens ha portat directes al Santuari. 
Com passa com la majoria dels Santuaris situats a prop de la costa, la qual cosa en la seva construcció era un santuari allunyat uns quilòmetres de la població, a la muntanya ara es troba envoltat per cases. De totes maneres no treu per res l'encant a aquest bell santuari, que disposa d'una bona zona verda al voltant, zona de pícnic i restaurant molt ben valorat (preciós l'edifici de l'any 1914 obra de Josep Puig i Cadafalch i el seu menjador).

 


El santuari està documentat des de l'any 1461, al principi va ser una petita capella dedicada als sants Sant Pere i Sant Pau, i paral·lelament es va anar desenvolupant la devoció a la Mare de la Misericòrdia quan des de Trieste es va portar una imatge mariana en l'any 1591 . a causa de l'augment de la devoció l'ermita es va quedar petita, i sobre l'any 1852 l'arquitecte Frances Daniel Molina es va encarregar de realitzar el projecte de la nova Església. La iglesía es va construir amb les donacions de la població de Canet i voltants, i sobretot emigrats a Amèrica. La guerra civil aquí també deixo petjada en un incendi que afecte tota l'ornamentació, pintures i la imatge barroca de la verge. La posterior restauració va anar a càrrec dels arquitectes Josep Maria Danès i Torras, i Pere Domènech i Roura.

A l'interior de l'edifici hi ha dos vitralls circulars preciosos cadascun en un costat:

En el dret estan assenyalats els dotze passos o misteris de Maria en els evangelis i en els fets dels apósteles (anunciació, visitació, un àngel que s'apareix a Josep, naixement de Jesus, adoració dels pastors, presentació Jesús al Temple, Adoració dels Reis Mags, Fugida a Egipte, Trobada de Jesús al Temple, Les Noces de Canà de Galilea, Maria en la vida pública de Jesús, Crucifixió de Jesús, i Maria i els apósteles al cenacle a la vinguda del Esperitu Sant.

En l'esquerre esbossos històrics i devocionals del Santuari.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada