dissabte, 10 de desembre del 2016

Santuari de Collbàs i Castell Claramunt

 

Excursió d'un dia per la zona d'Igualada (Anoia) a 40 minuts de Barcelona, ​​hem visitat el petit Santuari de Collbàs (Carme) i també el Castell de Claramunt (Pobla de Claramunt).

El Santuari és una petita ermita a la part alta de la Serra de Collbàs. Té una bones vista de la serra d'Orpinell i si mirem cap a l'esquerra amb una bona vista veurem la Torre de Collserola. S'accedeix molt bé des del poble de Carme per una pista en bon estat, entre camps de cereals i bosc de pi. El santuari quan arribes fa una mica de pena perquè aquesta destrossada la cosa de colònies que hi havia confrontant, i que segons sembla es va fer no fa molt de temps, i a més hi havia prou brutícia. Per descomptat l'església estava tancada.



Es venera la Mare de Déu de Collbàs, la imatge té un nen a la mà esquerra ia la dreta un bolet. L'edifici està documentat l'any 1318, però com ha succeït en gairebé tots els santuaris ha anat patint transformacions al llarg del temps. És de planta rectangular d'una sola nau amb teulada a dues aigües. El campanar es va fer nou l'any 1860 igual que l'anterior que va caure a causa d'un llamp.






Per arrodonir el dia vam anar també al Castell de Claramunt. El castell està en molt bon estat i val la pena la seva visita. Portar diners perquè un cop a dalt cal pagar entrada (3 € adults i 1,5 € nens). Les vistes des del castell són formidables. La pujada al Castell és d'uns 20 min, i una cosa que em va agradar molt és que està molt preparat per anar amb nens (la muntanya dels nens), perquè hi ha zones de joc (grimpada, laberint de pedres, buscar fòssils, etc.). En aquest enllaç del web dels meus amics Castells Catalans us deixo més informació del Castell.

Per menjar parem al Racó de Carme,  masia casolana amb menjar típic catalana de tota la vida, preus normals, bon menjar i sobretot amb bona zona lúdica infantil on podran distreure i tenir-los vigilats a prop, també té granja amb animals.






.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada